Προέρχονται από τον τρίτο και πιο περίτεχνο χώρο του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, και όπως όλα δείχνουν έχουν ακόμα πολλά μυστικά να αποκαλύψουν.
Ο λόγος για τα επτά μαρμάρινα τμήματα των επιστυλίων στα οποία αποκαλύπτονται, σταδιακά, παραστάσεις. Τα μαρμάρινα αυτά μέλη αποτελούν μέρος του τμήματος που βρισκόταν πάνω από τους κίονες και έφτανε ως τη στέγη (θριγκός) και φέρουν γραπτό διάκοσμο.
Ήταν τοποθετημένα πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι σε κοιλώματα των δοκών βρέθηκαν εγγεγραμμένοι ρόδακες.
Κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, σε ένα από τα τμήματα των επιστυλίων αποκαλύφθηκαν ένα ζώο, πιθανόν ταύρος, που βρίσκεται στο κέντρο, και εκατέρωθεν δύο μορφές εν κινήσει, μια γυναικεία (φωτο αριστερά) και μια ανδρική.
Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς έναν τριποδικό λέβητα. Σε πολλά σημεία της παράστασης, όπως στο ένδυμα και στην κεφαλή της γυναικείας μορφής, στο ένδυμα της ανδρικής και της φτερωτής μορφής και στον τρίποδα, είναι εμφανή ίχνη από χρώματα κόκκινο, μπλε και ώχρα. Το άνω μέρος του επιστυλίου φέρει διακόσμηση ιωνικού κυματίου.