Μια αποκάλυψη σοκ (εάν επιβεβαιωθεί) έκανε στη συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα του τύμβου Καστά ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από τη σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης, Μιχάλης Λεφαντζής.
Όπως είπε στους δημοσιογράφους, επικαλούμενος ιστορική μαρτυρία, μία βρετανική ταξιαρχία ετοιμαζόταν να μεταφέρει 1.000 κομμάτια από τον περίβολο του τάφου της Αμφίπολης, μαζί με τον Λέοντα, στο Λονδίνο. Την ημέρα της μεταφοράς, αυστριακά και βουλγαρικά στρατεύματα επιτέθηκαν στη βρετανική πομπή, με αποτέλεσμα οι φορτηγίδες να ναυαγήσουν στον ποταμό Στρυμόνα και τα αρχαία μέλη να «σωθούν» στο βυθό.
Σχετικά με τον σκελετό και την ταυτότητα του νεκρού, τα θέματα δηλαδή που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ερωτήσεις στην παρουσίαση, η επικεφαλής αρχαιολόγος ανέφερε ότι η παρουσία του Λέοντα στην κορυφή του Τύμβου την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «θα μπορούσε να είναι κάποιος στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Επίσης, αποκάλυψε ότι μεταξύ των κινητών ευρημάτων που προέκυψαν από την ανασκαφή υπάρχουν και νομίσματα της εποχής του Αλέξανδρου τα οποία όμως –όπως σημείωσε– κυκλοφορούσαν ευρέως και για αιώνες αργότερα.
Στην συνέντευξη Τύπου, η Κατερίνα Περιστέρη έδειξε στους δημοσιογράφους τις πρώτες φωτογραφίες από τον σκελετό της Αμφίπολης. Εξήγησε δε ότι αν και είχε πειραχθεί από τους τυμβωρύχους οι αρχαιολόγοι εντόπισαν το κρανίο, τη γνάθο, χέρια και πόδια. «Η λεκάνη είναι θρυμματισμένος και επομένως δεν μπορεί εν πρώτοις να γίνει αντιληπτό εάν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα».