Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα 1926, Γιάννης Λουιζίδης, η οποία έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΠΑΕ. Η διοίκηση τον ευχαρίστησε θερμά «για την ανιδιοτελή και διαρκή προσφορά του στον σύλλογο και ειδικότερα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του. Ευελπιστεί, δε, να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της ομάδας, όπως όλα αυτά τα χρόνια, ως γνήσιος Καλαμαριώτης και Απολλωνιστής.»
Η επιστολή του Γ. Λουιζίδη αναφέρει τα εξής:
O κύκλος μου στον διοικητικό θώκο του Απόλλωνα έκλεισε. Μετά την αποχώρηση του φίλου και ευεργέτη του Απόλλωνα Αχιλλέα Χαραλαμπίδη έρχεται και η δική μου αποχώρηση από την διοίκηση. Δεν θα ήθελα να κάνω κανέναν απολογισμό για το τι έγινε αυτά τα 4-5 χρόνια από την διοίκηση του Χαραλαμπίδη. Το γνωρίζουν όλοι. Το μόνο που θα ήθελα να πω και να τονίσω και το βγάζω μέσα από την ψυχή μου, είναι ότι έγινε ένας μεγάλος αγώνας για αυτήν την ιδέα. Για το καμάρι των Ποντίων και της Προσφυγιάς, για την μεγάλη μας αγάπη, τον Απόλλωνα. Ένας αγώνας με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και τιμιότητα.
Έτσι λειτούργησε αυτή η ομάδα και με την σκέπη της Παναγίας Σουμελά τα καταφέραμε όλοι μαζί. Ζήσαμε χαρές και πίκρες, στιγμές ανεπανάληπτες σε νίκες και ανόδους. Ζήσαμε όμως και κάποιες στιγμές και την κακεντρέχεια στα πρόσωπά μας. Αυτά όμως τα ξεχνάμε όλα.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου τον Αχιλλέα για την τιμή που μου έκανε να με καλέσει και να σταθώ πλάι του και να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για να βγει η ομάδα μας από το τέλμα που είχε περιέλθει. Δώσαμε ό,τι είχαμε, σώμα, ψυχή και χρήματα, στερήσαμε από την οικογένειά μας όλα για την ομάδα που αγαπάμε.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε και στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Τον Όμιλο Φίλων Απόλλωνα Πόντου, όλους τους συνδέσμους με ιδιαίτερη όμως μνεία στα παλικάρια των ΄ROSSONERI΄ που δεν άφησαν ποτέ την ομάδα μόνη της και πουθενά χωρίς φωνή. Τους ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σύντομα να βρεθεί λύση με το θέμα στέγασης που αντιμετωπίζουν.
Τέλος εύχομαι για την ομάδα μας πολλές επιτυχίες και να μας δώσει πολλές χαρές. Και στην Διοίκηση καλή επιτυχία στο έργο της.
Σας ευχαριστώ όλους
Γιάννης Λουιζίδης