Με επιβλητικό τρόπο οι ΗΠΑ διέλυσαν τη Σερβία με 129-92 στο μεγάλο τελικό του τουρνουά και ανέβηκαν για 5η φορά στην Ιστορία τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το τελικό σκορ τα λέει όλα και δεν αφήνει κανένα ίχνος αμφισβήτησης για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα από τους δύο φιναλίστ.
Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι ήταν από την αρχή και περέμεινε αδιαμφισβήτητα η καλύτερη. Με 69% στα τρίποντα στο πρώτο μέρος (11/16) οι παίκτες του ΝΒΑ ήταν πραγματικά ασταμάτητοι κι ότι κι αν δοκίμασε ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς δεν είχε αποτέλεσμα.
Αξίζει να επισημανθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν 20 ολόκληρα χρόνια σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ για να σημειωθούν περισσότεροι από 100 πόντοι. Και πάλι οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που είχαν συντρίψει τους Ρώσους, ενώ με την νίκη τους εξασφάλισαν παράλληλα και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016.
Η καλύτερη πεντάδα
Την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης απαρτίζουν οι Μίλος Τεόντοσιτς, Κάιρι Ιρβινγκ, Νικολά Μπατούμ, Πάου Γκασόλ, Κένεθ Φαρίντ, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά τη λήξη του τελικού.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr