Θα ειδοποιείται άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιπτώσεις κινδύνου ή απειλής.
Ονομάζεται «cyberkid» αν και θα μπορούσε να έχει ονομαστεί «διαδικτυακός προστάτης των παιδιών».
Η ελληνικής κατασκευής εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ δίνει στους ανήλικους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές σε περίπτωση που αισθανθούν ότι κινδυνεύουν ή απειλούνται.
Πώς λειτουργεί
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι γονείς είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή, η οποία είναι δωρεάν και διατίθεται και για συσκευές Android και για συσκευές iOS. Στη συνέχεια μπορούν να περιηγηθούν σε αυτή εξηγώντας στα παιδιά τους ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιήσουν το Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών είτε μέσω κλήσης ή και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Το «SOS» από τους ανήλικους που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή φτάνει σε πραγματικό χρόνο στους υποδοχείς του Κέντρου και ταυτόχρονα ενεργοποιούνται οι ομάδες Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στόχος τα 3,5 εκατ. χρήστες
Παρουσιάζοντας την εφαρμογή ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε ότι στόχος είναι να φτάσει η Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει το διασημότερο app κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. «Μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα έχει κατέβει από 500.000 χρήστες ενώ με τη συμπλήρωση ενός έτους ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια», ανακοίνωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης.
Με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας η εφαρμογή διατίθεται πιλοτικά σε 450 σχολεία, με τη φιλοδοξία να γίνει διαθέσιμη σε 12.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε μια παρουσίαση που ετοίμασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr