- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φλούδα ενός λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλλας, και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη κρατώντας το ζεστό.
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην σβολιάσει.
- Όταν ροδίσει αρκετά (να πάρει σκούρο χρώμα) βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
- Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, αφού το χαμηλώσουμε, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας βάζουμε ανάμεσά τους λίγο από το μίγμα και δίνουμε σχήμα ωοειδές στα μαλαχτά μας. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή.
⇔
Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλλα.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργού link.