- Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να στεγνώσει από τα υγρά του.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα.
⇔
- Αντίθετα με τα υπόλοιπα κέικ που τα δοκιμάζουμε κάνοντας μια τρύπα με πιρούνι να δούμε αν θα βγει στεγνό, αυτό εδώ μένει πάντα υγρό, εξαιτίας των λαχανικών που κατεβάζουν υγρά.
- Αν μαζί με το σπανάκι βάλετε και άλλα χόρτα, όπως σέσκουλα ή άγρια χόρτα, και περισσότερα φρέσκα μυρωδικά, όπως μάραθο, μυρώνια και καυκαλήθρες, το αποτέλεσμα θα βγει πιο αρωματικό και πιο «ρουστίκ».
Πηγή: olivemagazine.gr