Για τη βάση του cheesecake
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε και στη συνέχεια στρώνουμε τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 25 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα). Πιέζουμε, στρώνουμε καλά με τα χέρια και ψήνουμε τη βάση στους 180 βαθμούς, για 10΄.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με το τυρί μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Έχοντας βγάλει τη βάση από το φούρνο, απλώνουμε πάνω της την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
- Όταν παγώσει βγάζουμε το cheesecake από τη φόρμα και απλώνουμε πάνω του όποια γεύση μαρμελάδας ή γλυκό κουταλιού μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: gr.news.yahoo.com