- Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
- Πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
⇔
Η σούπα με σέφτελα (σέσκουλα) και κιντέατα (τσουκνίδες) δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά περιλαμβάνει και όλες τις βιταμίνες και τις θεραπευτικές ιδιότητες των υλικών που χρησιμοποιούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σέσκουλα, όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Όσο για τις τσουκνίδες, είναι γνωστές οι θεραπευτικές τους ιδιότητες τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.