- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και τα γυρίζουμε όλα μαζί για 2-3΄. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10΄, μέχρι να πήξει λίγο. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα βράζουμε 3-4΄.
- Καθώς βράζει η σάλτσα, βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τρυφερό, αλλά όχι λαπάς. Στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό στην άκρη. Μεταφέρουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα πάλι και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το νερό που έχουμε κρατήσει από την κατσαρόλα. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί και ψήνουμε, χωρίς να το σκεπάσουμε, για περίπου 10-15΄.
⇔
Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη φέτα και να το ψήσουμε.
Καλή σας όρεξη!