- Τα σαλιγκάρια του εμπορίου είναι έτοιμα για μαγείρεμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σαλιγκάρια και την γεμίζουμε νερό. Κλείνουμε καλά το καπάκι, για να μην βγουν τα σαλιγκάρια έξω και τα κυνηγάμε σ’ όλο το σπίτι. Όταν βγουν από το κέλυφός τους, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 1. Όταν δεν κινείται πια κανένα από τα σαλιγκάρια, τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα πλένουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί. Το αφήνουμε για 15-20΄ για να φουσκώσει και να μαλακώσει. Το στύβουμε με τα χέρια μας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε. Προσθέτουμε νερό, τα σαλιγκάρια και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα αρωματικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30΄.
- Στο τέλος ρίχνουμε και τα αρωματικά κι αφήνουμε να πάρει η σούπα μια-δυο βράσεις.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr