«Κάστορα» για τον Έβρο έφτιαξαν οι Τούρκοι. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.
Αμφίβιο εκσκαφέα τουρκικής κατασκευής με σκοπό να ισοπεδώνει το έδαφος στις όχθεις των ποταμών προκειμένου να κάνει ευκολότερη την διάβαση των στρατευμάτων πεζικού, αποκτούν οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Το νέο αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα Μηχανικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που λέγεται “Kunduz”, υποστηρίζεται ότι σχεδιάστηκε από τους Τούρκους μηχανικούς και ότι κατασκευάστηκε με εγχώριες δυνατότητες. Και προφανώς η ανάδειξή του από τα τουρκικά ΜΜΕ έχει να κάνει με τον πονοκέφαλο που τους προκάλεσε η τάφρος στον Εβρο που κατασκευάστηκε από το Ελληνικό Μηχανικό!
Για “επιδρομές” μίλησε η τουρκική TV!
Όπως προκύπτει από όσα μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση ο ρόλος του οχήματος είναι η υποστήριξη επιθετικών κινήσεων, αφού η TV αναφέρθηκε σε “επιδρομές” : “Χάρη στην αμφίβια μπουλντόζα αυτή,τουρκικής κατασκευής, ο χρόνος διάβασης των αμφίβιων οχημάτων του πεζικού στην απέναντι όχθη των ποταμών μειώνεται και αυξάνεται το ποσοστό επιτυχίας της επιδρομής”, μετέδωσε χωρίς περιστροφές!.
Το Kunduz μπορεί να κινηθεί και στην ξηρά και στο νερό και όπως αναφέρθηκε “λειτουργεί σαν ένας κάστορας στην ακτή των ποταμών”. Η ιδιότητα του αυτή εξαλείφει την ανάγκη για άλλες μπουλντόζες κατά τις ”επιδρομές”. Το όχημα αυτό, υποστηρίζεται από τους Τουρκους, ετοιμάζει τη κλίση, το πλάτος, τη σκληρότητα και την επιφανειακή ομαλότητα του εδάφους στις όχθες των ποταμών σύμφωνα με τις ανάγκες των οχημάτων του πεζικού έτσι ώστε τα στρατεύματα που συναντούν ποταμό κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής να μην αναγκαστούν να κόψουν ταχύτητα. Το όχημα είναι 20 τόνους και όπως μεταδόθηκε από την TV, ” ξεχωρίζει από τα παρόμοια οχήματα που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, με την ικανότητα πλεύσης και την μεταφορική ικανότητα που διαθέτει”. Λένε ακόμη ότι θεωρείται το πιο σύγχρονο των οχημάτων που σχεδιάστηκαν στον κόσμο με το ίδιο σκοπό.
Στο βίντεο στο τέλος του άρθρου επίδειξης που ακολουθεί φαίνεται το “Kunduz” μαζί με άλλα τουρκικά αμφιβια οχήματα διέλευσης υδάτινων εμποδίων.
Πηγή: onalert.gr