- Παίρνουμε το κεφάλι και το πλένουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε αρκετό νερό να το σκεπάζει και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε καθαρό νερό. Βράζουμε πάλι το κεφάλι ξαφρίζοντας συχνά, για περίπου μία με μιάμιση ώρα. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει, το ζωμό τον σουρώνουμε καλά και τον φυλάμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε το ψαχνό και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα προσθέτουμε στο ζωμό μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και τους κόκκους πιπεριού κατά προτίμηση, και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο όλα μαζί.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι όταν κρυώσει αδειάζουμε την πηχτή σε μια βαθιά λεκάνη η άλλο σκεύος, π.χ. μια φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή, και την τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει.
- Όταν πήξει την κόβουμε σε φέτες και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr