- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δημητριακά και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να σχηματίσει φουσκάλες.
- Το ρίχνουμε στη λεκάνη και φορώντας ένα γάντι ζυμώνουμε απαλά (με προσοχή να μην γίνουν σκόνη τα δημητριακά), μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Παίρνουμε μια ποσότητα από το μίγμα, την τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε κομμάτια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μπάρα 6×2 εκ. Τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε δίσκο ή ταψί. Έτσι θα έχουμε έτοιμες μπάρες, γιατί αν αδειάσουμε το μίγμα σε ταψί υπάρχει πιθανότητα όταν το κόβουμε να διαλυθεί.
- Τις αφήνουμε για περίπου 6-8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν τις βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα πανιάσουν.
Καλή σας απόλαυση!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr