Τι είναι αυτό που τον τρόμαξε τόσο τον Ερντογάν και βιάζεται να μετατρέψει σε τζαμιά, όλες τις χριστιανικές εκκλησίες;
Χαστούκι από την νεολαία του δέχθηκε ο Ερντογάν, αφού οι περισσότεροι νέοι πιστεύουν στον Θεό, αλλά όχι στον Αλλάχ. Εκρηκτικές διαστάσεις διαβλέπει κοινωνική έρευνα για τη νεολαία. Πολλοί μάλιστα είναι ύποπτοι «κρυπτοχριστιανισμού»
Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή πούλησε 8.000.000 αντίτυπα σε τρία χρόνια!
Ο ίδιος άλλωστε είχε τρομοκρατηθεί στους εορτασμούς της Παναγίας του Σουμελά στον Πόντο, από το πλήθος πιστών που αντίκρυσε λέγοντας σε συνεργάτες του «από που ήρθαν όλοι αυτοί»; (ant1)
Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi’nin) στην Τουρκία, αποκάλυψε τις έννοιες του «χάους» και της «σύγχυσης» που κατατρέχουν την τουρκική νεολαία και τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε διαστάσεις που καθορίζονται ως σοβαρές.
Ποιο είναι το σοβαρό της υπόθεσης;
Ότι οι νέοι Τούρκοι παρότι που «δηλώνουν άθεοι, πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά όχι στον Αλλάχ των μουσουλμάνων». Και αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του λαού, που δεν καθορίζει τους εαυτούς τους ως ‘ισλαμιστές’.
Η έρευνα από το SEKAM για τη νεολαία της Τουρκίας έδειξε ότι οι νέοι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας και προσδοκιών. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 81 επαρχίες και 352 οικισμούς σε ένα ηλικιακό εύρος από 15 ως 28 ετών που είχε την ονομασία « Έκθεση για την τουρκική νεολαία-χαρακτηριστικά νεότητας, προβλήματα, ταυτότητες και προοπτικές».
Η έρευνα καθορίζεται ως «πολύ-επίπεδη με τυχαία δειγματοληψία» στην οποία συμμετείχαν 5.541 άτομα.
Το ερευνητικό έργο έγινε από ένα επιτελείο αναγνωρισμένων καθηγητών (στο πρωτότυπο αναφέρονται τα ονόματα των Τούρκων καθηγητών).
Σύμφωνα με την έρευνα, από τους ερωτηθέντες, τελείως άθεοι ήταν 160 άτομα, ενώ ένα ποσοστό 61 τοις εκατό δήλωσε δήλωσαν άθεοι, αλλά ότι, συγχρόνως, πιστεύουν στη δημιουργία του κόσμου από το Θεό, αλλά δεν πιστεύουν στον Ισλαμισμό.
Συγκεκριμένα 61% πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά όχι σε θρησκείες, το 18 τοις εκατό είπε απλά ότι πιστεύει κάπου, το 13 τοις εκατό ότι έχει αμφιβολίες και το 9 τοις εκατό ότι έχει τη δυνατότητα της επιλογής.
Ποιο αξιόπιστο όργανο στην πολιτεία είναι ο στρατός
Στους συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθη το ερώτημα «ποιο είναι το θεσμικό όργανο που εμπιστεύεστε;»
Το 31,2 τοις εκατό των νέων δήλωσε ο Στρατός, ως πρώτη επιλογή, η Βουλή 21,4 τοις εκατό, η κυβέρνηση 18,4 τοις εκατό, η προεδρία 7,3 τοις εκατό και 5,7 τοις εκατό οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακολουθούν η ισλαμική θρησκεία με 4,3 τοις εκατό και τα πολιτικά κόμμα στο χαμηλότερο σημείο με 2,9 τοις εκατό.
Bλέπουμε ότι ο Στρατός χαίρει ακόμα εκτιμήσεως στην τουρκική κοινωνία.
Πάντως ο ποιο σωστός όρος δεν είναι «άθεος» αλλά «άθρησκος» το οποίο δείχνει ότι οι Τούρκοι ψάχνονται.
Πηγή: pygmi.gr