- Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε το λάδι, ζάχαρη, μαγιά, το αυγό, αλάτι, τα τριμμένα τυριά κι όσο χλιαρό γάλα πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Η προσθήκη των τυριών στη ζύμη κάνει τη διαφορά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 7-8 μπάλες. Αφήνουμε για 10΄ να φουσκώσουν.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Το κάθε φύλλο θα έχει το μέγεθος ενός μέτριου πιάτου φαγητού.
- Κόβουμε με το μαχαίρι πρώτα στα τέσσερα και μετά οκτώ. Θα σχηματιστούν οκτώ τριγωνικά κομμάτια.
- Τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά προς τη μύτη του τριγώνου για να σχηματιστεί κρουασάν.
- Όταν τα τυλίξουμε όλα τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί. Τα αλείφουμε με αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό και αφήνουμε για 5΄. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 180° για 20΄ περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr