Όσοι καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες υδατάνθρακων αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη, σύμφωνα με ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 43.000 γυναικών σε μια περίοδο 12 ετών, και παρατήρησαν ότι όσες από αυτές έπιναν ανθρακούχα αναψυκτικά, έτρωγαν τακτικά κόκκινο κρέας, ή κατανάλωναν επεξεργασμένα δημητριακά και ζυμαρικά κάθε μέρα, αντιμετώπιζαν μέχρι και 49% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Brain, Behavior and Immunity, έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τα παραπάνω τρόφιμα είχαν υψηλότερα επίπεδα τριών βιολογικών δεικτών που συνδέονται με φλεγμονή στον οργανισμό τους.
Πηγή: onlycy.com