- Πλένουμε τις ρόγες από το σταφύλι και τις ρίχνουμε σε πυρέξ μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι βρεγμένο λαδόχαρτο και ψήνουμε 60-90΄ στους 180-200° (ανάλογα το φούρνο, ώσπου να δέσει το σιρόπι).
- Μετά από μισή ώρα ψησίματος ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε, και αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 5΄ πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Γεμίζουμε τα βαζάκια και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: polyfthina.com