- Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
- Προσθέτουμε την κανέλλα, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο και από πάνω τη ζάχαρη, και τα σκεπάζουμε με τσίπουρο και κονιάκ.
- Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για τουλάχιστον έναν με δύο μήνες για να ψηθεί.
- Το ανοίγουμε αρχές Οκτώβρη.
- Στραγγίζουμε καλά το μίγμα σε τουλπάνι, το βάζουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας ένα φλιτζάνι ζάχαρη, και το αφήνουμε να βράσει για 15-20΄.
- Μόλις κρυώσει το αδειάζουμε και το διατηρούμε σε μπουκάλια.
Στην υγειά σας.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr, με πληροφορίες από το Εδεσματολόγιο του Πόντου
της Έφης Γρηγοριάδου.