- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να βράσει.
- Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρουμε το σιμιγδάλι. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γίνει σπυρωτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο γάλα που έχει ήδη βράσει.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε με λιωμένη μαργαρίνη. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τοποθετούμε λίγη από την κρέμα δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Μπορούμε να κάνουμε τριγωνάκια, ρολά, χωνάκια ή φακέλους.
- Τοποθετούμε τα μπουγατσάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200° για 15-20′ ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν, τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Καλή σας απόλαυση!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr