- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους για να μη λιώσουν κατά το μαγείρεμα, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα.
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, κι αφού ροδίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσουν για 5΄ όλα μαζί.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα ροδίζουμε.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε στο τηγάνι και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να το ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα λαχανικά.
⇔
Αν δεν χρησιμοποιήσετε ατζίκα μπορείτε να βάλετε μια πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεγάλες φέτες και λίγο μπούκοβο, αλλά το φαγητό σας δεν θα έχει την ίδια νοστιμιά.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.