- Σοτάρουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τοματοπολτό, τις λιωμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη ⅓ φλ. από το νερό τους, και τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας το νερό που φυλάξαμε στο μίγμα των λαχανικών.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζυμαρικό και το μισό τυρί.
- Μεταφέρουμε το σύνολο σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου και ψήνουμε στους 175° για 30΄ ή μέχρι να κοχλάσει.
- Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.
Καλή όρεξη!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr