- Ανακατεύουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το νερό και τη ρακή, και ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
- Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε λίγο τα χέρια για να μην κολλάνε και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι. Ανοίγουμε λάκκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα. Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από τη μυζήθρα και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα.
- Την πιέζουμε σιγά-σιγά από τη μια παλάμη στην άλλη, αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο ζυμάρι.
- Τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά (προτιμήστε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα).
⇔
Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι και κανέλλα.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: kritikessintages