Μετατρέψτε με πολύ απλό τρόπο τις ανθυγιεινές συνταγές σε υγιεινές, αλλά εξίσου νόστιμες. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά, χωρίς κόστος στην υγεία σας.
-Επιλέξτε άπαχα κρέατα και κατά προτίμηση κοτόπουλο, κουνέλι ή γαλοπούλα.
-Αντικαταστείστε το βούτυρο με ελαιόλαδο και μάλιστα σε μικρότερη ποσότητα από αυτήν που συνηθίζατε μέχρι τώρα.
-Η κρέμα γάλακτος μπορεί θαυμάσια να αντικατασταθεί με γάλα εβαπορέ ή με κρέμες γάλακτος με χαμηλά λιπαρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
-Όπου χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κίτρινα τυριά και ζαμπόν, προτιμήστε τυριά χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα καπνιστή αντί για ζαμπόν
-Στις συνταγές που απαιτούνται αυγά, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητά τους. Το κέικ ή οι πίτες σας θα γίνουνς εξίσου νόστιμα και με λιγότερα αυγά. Επίσης μπορείται να χρησιμοποιείται περισσότερα ασπράδια και λιγότερους κρόκους.
-Αν πρέπει απαραιτήτως να τηγανίσετε, χρησιμοποιείστε μόνο ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία. Τις τηγανιτές πατάτες μπορείτε να τις φτιάξετε με ελάχιστο λάδι στο γκριλ ή στο ρομποτάκι και θα είναι ακριβώς σαν τις τηγανιτές, αλλά πιο υγιεινές και με λιγότερες θερμίδες.
-Το σωτάρισμα τον υλικών μιας συνταγής, πρέπει να γίνεται για πολύ λίγο και σε χαμηλή φωτιά.
-Περιορίστε το αλάτι, αλλά μην διστάζετε να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά που δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά σας και κάνουν καλό στην υγεία σας.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε στο Pontos-News.Gr φροντίζουμε να είναι νόστιμες αλλά και υγιεινές ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.
Σχετικά άρθρα:
Μπαχαρικά: Η θεραπευτική νοστιμιά