- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια (αν είναι φρέσκα), και τα αφήνουμε για μία ώρα σε σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε πυρέξ η άλλο ταψί και ψήνουμε στους 200° μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να πάρει το φαγητό μας χρώμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί.
Καλή σας όρεξη!