- Αφού πλύνουμε καλά τα καλαμαράκια, κόβουμε τα πλοκάμια τους σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το ρύζι και όλα τα υλικά, μαζί με τα κομμένα πλοκάμια των καλαμαριών και τα ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Δεν γεμίζουμε μέχρι επάνω γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λίγο νερό πριν το σβήσουμε γιατί το ρύζι το πίνει.
Καλή όρεξη!