Σουπιές κρασάτες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- 5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές να σοταριστούν κι αυτές για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν και να πήξει η σάλτσα.
Χταπόδι σαλάτα
ΥΛΙΚΑ
- χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- μαϊντανό
- λάδι
- λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το χταπόδι, χωρίς αλάτι (το χταπόδι έχει αλάτι από τη φύση του). Αν είναι κατεψυγμένο το ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα χωρίς να το ξεπαγώσουμε.
- Όταν βράσει το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λάδι με το λεμόνι.
Χόρτα με καλαμαράκια
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κιλό χόρτα της αρεσκείας σας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 7 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι
- ¼ ποτηριού κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
- λεμόνι
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόβουμε τα χόρτα και το μαρούλι (όχι πολύ ψιλό).
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα καλαμαράκια.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει δύο βράσεις το σβήνουμε.
Καλή επιτυχία!
Το pontos-news.gr σάς εύχεται καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή!