½ κιλό κουκιά
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1½ κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο,
½ ποτήρι λάδι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
½ κιλό πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, τα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε με πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!