- Ζεματίζουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού, αφού το καθαρίσουμε πρώτα, με τις φέτες λεμονιού και το ένα κρεμμύδι. Το αλατίζουμε και το τυλίγουμε με τα μαρουλόφυλλα.
- Ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό, το κρασί, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και το δαφνόφυλλο γύρω από το ψάρι, και τα τυλίγουμε όλα μαζί με την λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30΄ περίπου ή έως ότου ψηθεί.
- Βγάζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί και το βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι ή την κρατάμε ξεχωριστά.
⇔
Συνοδεύουμε με ψητά ή βραστά λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!