- Διαλύουμε τη μαγιά σε δύο κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και δύο κ.σ. γάλα. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι. Ρίχνουμε και τη φουσκωμένη μαγιά εναλλάξ με το αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα. Χτυπάμε τόσο ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Γίνεται χυλός, όχι ζύμη.
- Βάζουμε σε ταψί Νο 34 και την αφήνουμε να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-40΄. Μόλις πάρει χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Δεν πρέπει να ψηθεί πολύ γιατί θα στεγνώσει.
Στόλισμα
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και να σχηματίσουμε τη χρονιά.
- Εναλλακτικά καλύπτουμε την επιφάνεια με πάστα ζάχαρης (ανακατεύουμε 450 γρ ζάχαρη άχνη με 12 κ.σ. γάλα).
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!