- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει αρκετά έως ότου αρχίσει να βγάζει καπνό.
- Αφού κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας σβολιάσει.
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα με το καυτό αλεύρι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε όλο το μίγμα σε μια φόρμα και να το αναποδογυρίσουμε αφού κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και τον σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει.
⇔
► Για να είναι επιτυχημένος ο χαλβάς πρέπει να ξεκολλάει από την πιατέλα.