- Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τα βράζουμε σε νερό, όχι εντελώς, για να βγάλουμε και την εσωτερική φλούδα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τα 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα τα οποία αφήνουμε για μία νύχτα.
- Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 5΄ και τα αφήνουμε πάλι για 5 ώρες να κρυώνουν. Μετά τις 5 ώρες τα ξαναβράζουμε άλλα 3΄ και πάλι τα αφήνουμε 5 ώρες.
- Τότε βγάζουμε από το σιρόπι τα κάστανα και ρίχνουμε το λεμόνι. Βράζουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του μαζί με το λεμόνι. Όπως είναι, ρίχνουμε τα κάστανα πάλι μέσα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 ώρες και βγάζουμε τα κάστανα προσεκτικά, να μη σπάσουν, σε πιάτο. Όταν στεγνώσουν, τα τυλίγουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.
Πηγή: sintagespareas.gr