- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφού σβήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια ζύμη, ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρα, αχλαδάκια ή όποιο άλλο σχέδιο επιθυμούμε.
- Τους αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψάκι (οι κουραμπιέδες από μόνοι τους, έχουν αρκετό βούτυρο) και ψήνουμε στους 170°, για 30΄ περίπου.
- Βάζουμε σε μια λαδόκολα ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε επάνω τους κουραμπιέδες. Καρφώνουμε τα γαρυφαλλάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!