- Βράζουμε ξεχωριστά τα λάχανα και τα φασόλια μέχρι να ψηθούν και τα σουρώνουμε πετώντας το νερό. Τα βάζουμε μαζί σε μια χύτρα με φρέσκο νερό να βράσουν.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους ή το περνάμε σε χοντρό τρίφτη. Το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι ή μικρή χύτρα μέχρι να γυαλίσει (δεν το καίμε).
- Στο τσιγαρισμένο κρεμμύδι προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το ρίχνουμε στη χύτρα με τα λάχανα και τα φασόλια.
- Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Ελέγχουμε την πυκνότητα με την προσθήκη ζεστού νερού. Προσθέτουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ομογενοποιηθεί το φαγητό.
⇔
Αυτή είναι η παραδοσιακή παρασκευή του φαγητού. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραπούλια αντί για μαύρα λάχανα, και άσπρα φασόλια αντί για μπαρμπούνια.
- Πηγή: mavropouloskostas.wordpress.com