- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε σταυρωτά και τις τηγανίζουμε ελαφρά, ολόκληρες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες (περασμένες από το μύλο των λαχανικών), το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, και τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα των κρεμμυδιών.
- Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
⇔
Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί σερβίρονται κατά προτίμηση κρύες.
Καλή μας όρεξη!
Πηγή: sidages.gr