- Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το γιαούρτι.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Στο ζύμωμα θα μας βοηθήσει το ελαιόλαδο με το οποίο θα βρέχουμε τα χέρια μας.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ενός δαχτύλου και κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια (σχήμα ρόμβου δηλαδή).
- Με το μαχαίρι κάνουμε μια τρυπούλα στη μέση.
- Παίρνουμε τη μία άκρη από το κομμάτι του ρόμβου (την πλαϊνή καλύτερα) την γυρνάμε από πάνω και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα. Έτσι το σχήμα που θα βγει θα θυμίζει ωτί, δηλαδή αυτάκι.
- Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα ωτία σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν.
Συμβουλές
- Προσοχή στο χρόνο ψησίματος διότι αν τα αφήσετε λίγο παραπάνω θα πάρουν ένα καφετί χρώμα και δεν θα είναι τόσο αφράτα.
- Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη αλλά ίσως σας φανούν πολύ γλυκά.
- Το ζυμάρι κόβεται καλύτερα με την ροδέλα που κόβουμε την πίτσα.
Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/otia