Αυτεπάγγελτα κινήθηκε η Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Ο εκδότης του περιοδικού «HOT DOC» Κώστας Βαξεβάνης που δημοσιοποίησε την επίμαχη λίστα κατηγορείται για επέμβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και για μετάδοση προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για πλημμέλημα και το αυτόφωρο λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».
Στο φως η «λίστα Λαγκάρντ»
Στο Hot-doc του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, δημοσιεύονται 2059 ονόματα, τα οποία σύμφωνα με το τίτλο του περιοδικού, είναι αυτά που αποτελούν την λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ.
Ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα υπάρχουν και αυτά δεκάδων επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων των κ. Γεωργίου Μπόμπολα, κ. Φώτιου Μπόμπολα, κ. Πατέρα και του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Επιπλέον, εμφανίζεται καταχώρηση στο όνομα Πελέκη Αικατερίνη, αλλά και Παπανδρέου Νικόλαος εις διπλούν, με τη διευκρίνιση στη δεύτερη καταχώρηση: “chairman” (σ.σ. πρόεδρος).
Όπως επισημαίνεται από τους συντάκτες του εν λόγω ρεπορτάζ, «Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα».
Η απάντηση του Γιώργου Τράγκα
Ωστόσο σε αυτή τη λίστα «φιγουράρει» και το όνομα του Γιώργου Τράγκα ο οποίος έδωσε άμεσα απάντηση μέσω του λογαριασμού του στο facebook.
Ειδικότερα λέει, «Επειδή διάβασα την «Λίστα Λαγκάρντ» και είδα το όνομα μου στον αριθμό “εννιακόσια πενήντα τόσο” κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν , συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας. Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. Και εξηγούμαι: (για να μην τρελαθούμε κιόλας)…
Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης -αποταμιευτής στη τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια(!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας.
Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω, ότι το 2012(!) είναι το όνομα μου μέσα σε μία «Λίστα» η οποία έκανε το γύρω των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια…
Εάν μιλάμε για την ίδια λίστα….
Και αναρωτιέμαι: Πόσοι σ’ αυτή τη «Λίστα» είναι πρώην πελάτες όπως εγώ; Πόσοι και από ποιους είναι “σφηνωμένοι”; Και πόσων τα ονόματα έχουν “συρραφεί” προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες, πολιτικής και ηθικής σπίλωσης;…
Άλλωστε, περνάμε τα όρια του γελοίου, όταν στη λίστα αναφέρεται και το όνομα αποβιώσαντος πολιτικού…
Έχω αρχίσει μάλιστα να πιστεύω, ότι αυτό το θέμα κινήθηκε σκόπιμα απ’ έξω και για επικοινωνιακούς λόγους στο εσωτερικό της Ελλάδος. Και δεν αναφέρομαι στον περιοδικό που την δημοσιεύει.
Πρόκειται για μία ιστορία που οι αποδέκτες της, ήξεραν εξ’ αρχής ότι δεν αποτελεί επίσημο απόσπασμα από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό αρχείο. Γιατί η λίστα Φαλτσιανι, δεν είχε μόνο έλληνες. Επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάρει και ονόματα από τον … Χρυσό Οδηγό(!), πριν παραδώσει CD ή στικάκι. Εδώ, αναφέρονται πρώην πελάτες προ δεκαετιών(!) αλλά και αποβιώσαντες(!)….
Ξέρω ότι ενοχλώ ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ τη τελευταία 3ετία….
Τους είναι δύσκολο να πιστέψουν, ότι ένας δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ- όπως η αφεντιά μου- μιλάει πολύ…»
Πηγή: enikos.gr