Γεννημένος το 1968 στη Στουτγκάρδη και μεγαλωμένος σε τυπική οικογένεια Ελλήνων μεταναστών, ο κ. Φιλιππίδης διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια. «Οι γονείς μου είχαν ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα, αφού κάθε χρόνο επιστρέφαμε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσα και ανατράφηκα ως Ελληνας, και δη Πόντιος. Αισθάνομαι πολύ περήφανος διότι ήμουν από τους λίγους Ελληνες που αποφοίτησα απo το ελληνικό λύκειο της Στουτγάρδης», όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Στη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο γνωρίζει την Τουρκάλα Αϊσέ, μετέπειτα σύζυγο του, n οποία βρισκόταν εκεί για μεταπτυχιακές σπουδές.
Εγκαθίστανται στην Κωνσταντινούπολη το 1999· «Η καριέρα μου ξεκίνησε στην Τουρκία πριν απo ακριβώς 12 χρόνια. Μου προτάθηκε να ηγηθώ ενός project εθνικών διαστάσεων σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στη συνέχεια ανέλαβα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Datasel, n οποία υλοποιεί σε εθνικό επίπεδο τη μηχανογράφηση και συστηματοποίηση στην υγεία. To διάστημα αυτό ωστόσο βίωσα και τη θεαματική αλλαγή της χώρας, από την ύφεση στη μεγάλη ανάπτυξη». Θεωρεί ότι n θέση που κατέχει αποδεικνύει έμπρακτα το καλό κλίμα που χαρακτηρίζει πλέον τις σχέσεις των δύο λαών: «Ως Ελληνας αισθάνομαι ότι έχω γίνει πλήρως αποδεκτός όχι μόνο από τους συνεργάτες στην εταιρεία μου, αλλά και απo τον ιδιωτικό και κρατικό τομέα στον οποίο δραστηριοποιούμαι», λέει ο κ. Φιλιππίδης.
To πρόγραμμα του είναι φορτωμένο, ταξιδεύει πολύ και επιβλέπει την υλοποίηση των έργων εντός και εκτός Τουρκίας. Στον ελεύθερο χρόνο του ο 44χρονος επιστήμονας διδάσκει ελληνικούς και ποντιακούς χορούς στους μαθητές του Ζωγράφειου Λύκειου Κωνσταντινούπολης και μάλιστα τα τελευταία χρόνια ως δάσκαλος έχει δύο πιστές μαθήτριες,τις κόρες του.
Επιμέλεια: Κάλλη Ελένη
Αναρτήθηκε στο Pontosnet.gr στις 23.09.2012