- Σε μπολ βάζουμε το ρύζι και 2 κ.σ. αλάτι.
- Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και το αφήνουμε να μουσκέψει μέχρι να κρυώσει το νερό. Κατόπιν ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να καβουρντιστεί για 10΄.
- Σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε μέχρι τη μέση νερό, ρίχνουμε το σαφράν και το αφήνουμε 30 λεπτά να «σταθεί». Κατόπιν ρίχνουμε το σαφράν και το ζωμό κρέατος στο ρύζι.
- Στο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά, το στήθος της κότας κομμένο σε κομματάκια, και το καλαμπόκι.
- Μόλις μισοβράσουν τα ρίχνουμε στο ρύζι, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε λίγο βούτυρο, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη.
Πηγή: www.kastoria.gr